Projekt “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešića”

Projekt “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešića” novi je projekt i servis Centra za mladež Zaprešić koji mladima s područja grada Zaprešića i okolnih jedinica samouprave pruža mogućnost informiranja o njihovim pravima i mogućnostima u lokalnoj zajednici po pitanju obrazovanja, zapošljavanja, volontiranja, mobilnosti, putovanja, stipendiranja, zdravlja, aktivnog sudjelovanja u društvu i sl.

Općim ciljem projekta pridonosimo jačanju kapaciteta lokalne zajednice za rad s mladima kako bi se unaprijedio sustav informiranja i savjetovanja mladih. Podizanjem organizacijskih kapaciteta udruga i javnih ustanova po pitanju informiranja i savjetovanja mladih planiramo podići kvalitetu života mladih.

Provedbom projektnih aktivnosti Lokalnog info-centra za mlade grada Zaprešića doprinosimo ostvarenju sljedećih specifičnih ciljeva:

  1. informirati građane, organizacije civilnog društva, javne ustanove i institucije o postojanju Lokalnog info-centra za mlade grada Zaprešića i njegovim aktivnostima
  2. povećati razinu informiranosti mladih o njihovim pravima i mogućnostima u lokalnoj zajednici
  3. povećati razinu informiranosti mladih o programima i uslugama koje im se nude u lokalnoj zajednici te povezivati mlade s istima ovisno o njihovim potrebama
  4. razviti vještine i sposobnosti mladih koje će im pomoći u suočavanju s društvenim i životnim izazovima
  5. povećati razinu aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici te u procesima donošenja odluka

Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Zaprešićem, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – ispostavom Zaprešić, Regionalnim info-centrom za mlade Zagreb (Udruga Zamisli), Srednjom školom Ban Josip Jelačić, Udrugom studenata grada Zaprešića i Udrugom IKS, te u suradnji sa Savjetom mladih Grada Zaprešića, KGZ Gradskom knjižnicom Ante Kovačića Zaprešić i Mrežom udruga Zagor.

Aktivnosti projekta usmjerene su na informiranje, savjetovanje i edukaciju mladih putem tribina/predavanja, newslettera, društvenih mreža, e-maila, telefona i osobnim kontaktom te ponudom edukacija kroz cijelo vrijeme trajanja projekta.

Projekt traje od 1. studenog 2016. do 31. listopada 2017. godine, a financijski je podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Više o projektu možete saznati putem:

LIC_logomdomsp_logo