PRObudi

Projekt PRObudi provodi Centar za mladež Zaprešić u suradnji sa Osnovnom školom Ivana Brlić-Mažuranić i Područnom školom Laduč, a nastao je na temelju edukacije u organizaciji Foruma za slobodu odgoja i upoznavanja sa zbirkom radionica „Pokreni promjenu!“.

Opći cilj: Razvoj građanskih kompetencija.

Specifični ciljevi:
Omogućiti učenicima usvajanje znanja, vještina i stavova koji oblikuju djecu i mlade kao aktivne pripadnike zajednice u kojoj žive.

Glavna aktivnost projekta su radionice koje se održavaju s učiteljicama razredne nastave (1-4 razred) i predstavnicima učenika iz svakog razreda. Na radionicama ih se na iskustven način uči metodologiji razrade radionica, potiče se učitelje da provode radionice sa svojim razredima na temelju procjene potreba, te se potiče učenike da postanu aktivni građani u društvu.

Radionice se realiziraju temeljem zbirke radionica „Pokreni promjenu!“ (izdavač Forum za slobodu odgoja) u kombinaciji s teoretskim djelom vezan uz metodologiju razrade radionica (planiranje radionica, postavljanje ciljeva, tema i sadržaj rada, postavljanje pravila itd.).

Programski tim čine Klaudia Devčić Majerić i Tihana Krizmanić.

Kontakt osoba: Tihana Krizmanić, koordinatorica i provoditeljica programa za djecu, mlade i obitelj
E-mail: tihana@czmz.hr